2011 Avrupa Gönüllülük Yılı Fotoğraf Yarışması

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, tüm Türkiye’de deneyimlerini paylaşmak isteyen fotoğraf meraklılarını ve gönüllüleri fotoğraf makinelerini kapıp kendi gönüllülük fotoğraflarını çekmeye çağırıyor, ve bunun için bir fotoğraf yarışması düzenliyor.

Yarışma, Avrupa Gönüllülük Yılı’nı kutlamak amacıyla Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) ile işbirliği içinde düzenleniyor. Yarışma, ayrıca Türkiye’de ve Avrupa Birliği’nde – anahtar önemdeki bir sivil toplum faaliyeti olarak – gönüllülüğü ve farklı gönüllülük fırsatları hakkındaki farkındalığı artırmak amacını güdüyor. 

Fotoğraflarınız, gönüllülerin yaptıkları işlerin genellikle görünmez olmasına rağmen toplumda görünür bir fark yarattığını gösterebilir!

Yarışma Türkiye’de yaşayan tüm profesyonel ve amatör fotoğrafçılara açıktır. Başvurular 10 Eylül – 12 Kasım tarihleri arasında yapılmalıdır. Kazanan ilk üç kişiye 1.500’er Euro nakit para ödülü verilecektir. Kazanan fotoğraflar ve seçilen diğer fotoğraflar bir farkındalık yaratma kampanyasının ve bir serginin parçası olacaktır. En iyi üç fotoğraf, artistik değerleri ve temalarının verilen konuya ilgisine göre seçilip ödüllendirilecektir.

 

Kazanan fotoğraflar önde gelen Türk fotoğrafçılardan ve gönüllülük konusunda uzmanlardan oluşan bir jüri tarafından seçilecektir. Jüri, 15 Kasım 2011’de kazanan ilk üç fotoğrafı ve serginin parçası olacak diğer fotoğrafları belirleyecektir. Jüri toplantısı kamuya açık olacaktır. Serginin açılışı ve ödül töreni 3 Aralık 2011’de yapılacaktır.

Yarışma ve başvuru kuralları hakkında daha fazla bilgi için lütfen aşağıdaki linkleri tıklayın:

http://www.avrupa.info.tr